Weissburgunder Bio 2023, 13%. Sauss baltvīns.

Weingut Andreas Gsellmann, Austrija, Burgenland.

Bioloģiskais vīns. Weissburgunder (Pinot Blanc) vīnogas nogatavojas Parndorfas plato. Vīnogulāju dārzs Goldberg (Zelta kalns) nogabalā tika iestādīts 2008. gadā. Kā jau nosaukums liecina, šī vieta ir īpaša – pateicoties unikālajiem klimatiskajiem apstākļiem ar svaigumu un vēsumu, šis augsnes tips rada izteiksmīgus, raksturā bagātus vīnus. 

Vīnogas spiestas ar kājām, 6 stundu macerācija, lai iegūtu optimālu augļu izteiksmi un smalkumu. Maiga spiešana (3 stundu cikls), misas novadīšana izmantotās 500 l mucās (15 %) un nerūsējošā tērauda tvertnēs (85 %). 

Jūtamas garšvielas, gatavu bumbieru, augļu un riekstu nianses. Vidēja sarežģītība un labs svaigums. Pēcgaršā var just baltos augļus.

16,90 €

Weingut Andreas Gsellmann

Darītava ir sertificēta kā bioloģiskā kopš 2006. gada un biodinamiskā kopš 2011. gada. Viņu pieeja balstās uz ilgtspējīgu saimniekošanu, dabiskumu un cieņu pret terroir — vietas raksturu, kas vīnam piešķir unikālu personību.

Gsellmann rīcībā ir aptuveni 19 hektāri vīna dārzu Gols reģionā (Burgenland, Neusiedlersee). Šeit esošās augsnes un klimats ir īpaši piemēroti kvalitatīvu vīnogu audzēšanai — siltas, sausas vasaras un vēsas naktis palīdz saglabāt vīna svaigumu un aromātisko līdzsvaru.

Darītava ir ieguvusi atzinīgus vērtējumus un labas atsauksmes gan Austrijā, gan ārpus tās. Tiek ražoti gan sarkanvīni (Blaufränkisch, Zweigelt, Merlot, St. Laurent), gan baltvīni (Weißburgunder / Pinot Blanc, Traminer u.c.), un nereti tiek veikti arī eksperimenti ar fermentāciju un amforām.

"Weingut Andreas Gsellmann ražo biodinamiskus un iedvesmojoši niansētus vīnus. Viņu sarkanvīni, īpaši Blaufränkisch, bieži saņem augstus vērtējumus, savukārt baltvīni izceļas ar eleganci un svaigumu. Ja jums patīk vīni ar raksturu, bet ne pārāk 'smagi', Gsellmann ir lieliska izvēle."