Zu Tisch Weiss Bio 2023, 11,5%. Sauss baltvīns.

Weingut Andreas Gsellmann, Austrija, Burgenland.

Bioloģiskais vīns. Vīnogas 30% Scheurebe, 25% Grüner Veltliner, 15% Welschriesling, 15% Neuburger, 10% Muskat Ottonel, 5% Traminer. Nogatavināšana daļēji tērauda un daļēji ozolkoka mucās. Sulīga garša ar gaišo augļu, ērkšķogu, persiku niansēm. Pamatīgs garšu karuselis. Lielisks kā aperitīvs un ēdienu pavadonis. Atlikušais cukurs 1 g/l

18,80 €

Weingut Andreas Gsellmann

Darītava ir sertificēta kā bioloģiskā kopš 2006. gada un biodinamiskā kopš 2011. gada. Viņu pieeja balstās uz ilgtspējīgu saimniekošanu, dabiskumu un cieņu pret terroir — vietas raksturu, kas vīnam piešķir unikālu personību.

Gsellmann rīcībā ir aptuveni 19 hektāri vīna dārzu Gols reģionā (Burgenland, Neusiedlersee). Šeit esošās augsnes un klimats ir īpaši piemēroti kvalitatīvu vīnogu audzēšanai — siltas, sausas vasaras un vēsas naktis palīdz saglabāt vīna svaigumu un aromātisko līdzsvaru.

Darītava ir ieguvusi atzinīgus vērtējumus un labas atsauksmes gan Austrijā, gan ārpus tās. Tiek ražoti gan sarkanvīni (Blaufränkisch, Zweigelt, Merlot, St. Laurent), gan baltvīni (Weißburgunder / Pinot Blanc, Traminer u.c.), un nereti tiek veikti arī eksperimenti ar fermentāciju un amforām.

"Weingut Andreas Gsellmann ražo biodinamiskus un iedvesmojoši niansētus vīnus. Viņu sarkanvīni, īpaši Blaufränkisch, bieži saņem augstus vērtējumus, savukārt baltvīni izceļas ar eleganci un svaigumu. Ja jums patīk vīni ar raksturu, bet ne pārāk 'smagi', Gsellmann ir lieliska izvēle."